joi, 7 iulie 2011

Vizita la dermatolog

Hello girls,

Am spus intr-o postare anterioara ca o sa ajung cat de curand pe scaunul dermatologului si asa a fost!Ieri am sunat pentru programare si azi am fost la control.

I-am descris problema:ten gras si pori dilatati.M-a intrebat ce produse folosesc,mi-a zis ca sunt ok,doar sa renunt la effaclar duo de la La Rosay Posay,daca nu imi face bine si ca pot continua sa folosesc gelul de curatare de la La Roche Posay-care e foarte bun.

Tratamentul care l-am primit e acesta,Isotrexinul-care trebuie folosit seara si Ivatherm akne-syt- dimineata:


Pe langa aceste creme,am primit si antibiotice,pe care trebuie le iau 3 zile,cate 1/zi,dupa care 10 zile pauza si se repeta de 4 ori.

Nu am auzit de ele pana acum,din ce am citit pe google,este folosit pentru:
- Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi – eritem cronic migrator (prima fază a boreliozei Lyme), erizipel, impetigo, piodermită(insa se foloseste si pentru alte infectii)

Stiu parerea multor fete despre  vizita la dermatolog.insa,ceea ce ma determinat pe mine sa merg, este ca acest dermatolog( din ce am mai citit pe net este unul dintre cei mai buni din Timisoara), a facut minuni intr-un caz cunoscut mie,persoana respectiva avea o acnee severa si acum are un ten de papusica,atunci am zis,de ce nu?....pana la urma ce am de pierdut?....

Sincer,nu ma astept sa faca minuni tratamentul asta,dar ma astept macar la o ameliorare.
Azi mi-am facut poze nemachiata si o sa-mi fac iarasi pe la jumatatea lunii
august,inainte de a merge din nou la control.

 Voi a-ti fost la dermatolog,a dat rezultate tratamentul?

Va pup si va doresc o seara frumoasa!

Amelia T.

4 comentarii:

Dia spunea...

Am fost la inceputul anului trecut la dermatolog cu alte probleme, niste pete care ma mancau ingrozitor, si care apareau si dispareau, doar ca de data asta nu mai vroiau sa dispara. Era un dermatolog privat de la judet, foartea laudat. Cand am intrat acolo s-a uitat la mine si m-a intrebat ce ma supara, fata? Am ramas traznita, in perioada aia fata mea arata chiar binisor. In fine, s-a ocupata de problema cu care ma dusesem si apoi mi-a prescris ceva si pentru cosuri. Era ceva gel pentru ochi:))Am zis ca stie el ceva si l-am folosit fara vreo ameliorare. Apoi pe la sfarsitul anul iarasi am avut probleme, de data asta imi cadea parul ingrozitor si cum stiam ca am si psoriazis la nivell scalpului m-am dus sa vad ce si cum. De data am zis ca gata cu banii pe particular si m-am dus la policlinica dintr-un oras vecin, unde stiam ca e o doctorita buna si draguta. Si ea cum ma vede ma intreaba daca ma supara fata. Deja inceapeam sa ma intreb daca fata mea arata chiar atat de rau:)). In fine, dupa ce mi-a recomandat cateva analiza, a zis sa ne ocupam si de fata daca tot eram acolo. Asa ca mi-a dat si mie antibiotice vreo 2 luni, si mi-a recomandatat brevoxylul si o crema de la bioderma dimineata si de atunci fata mea arata intr-adevar mai bine. Deci pana la urma cand am renuntat sa ma mai stresez a venit si solutia. Nu pot sa zic ca acuma nu am nici un cos, dar e de 1000 de ori mai bine.Cu caderea parului nu am ezolvat nimici atunci ca toate analizele mi-au iesit bine. Asa ca am luat zinc si mi-am facut masti cu ulei de masline si miere.
Asta da comentariu kilometric:))

Amelia T. spunea...

Dia,multumesc ca mi-ai impartasit experienta ta,asa putem invata unele din experienta altora si ne putem sfatuii:)

Eu pentru par stiam ca e buna samponul Revalid,e laudat de foarte multa lume si se gaseste si ca tratament sub forma de tablete sau ceea ce am folosit si eu si asta pot sa te asigur ca da randament este masca cu ulei de ricin si galbenus de ou.

Iar dermatologul la care am fost eu,are si cabinet privat,insa eu cum am fost de dimineata si am mers la cabinetul de la spital,pare un om tare de treaba...la un moment dat se opreste si ma intreaba:tu ti-ai facut cerceii?:))...si ii zic:nu,i-am cumparat,la care el:sunt foarte interesanti,cred ca trebuie sa-ti mai dau si eu un nasture sa adaugi acolo,;))(erau niste cercei cu nasturi:)))hihi...

Pupici

Dia spunea...

:))Dragut dermatologul tau, macar daca nu rezolvi mare lucru o sa ramai cu o impresie buna. Detest medicii care nu stiu sa se poarte cu pacientii...

Amelia T. spunea...

Da,insa sper sa nu raman doar cu impresia buna:))
Si eu ii destest,din pacate e plina Romania de ei...